2018 går mot sitt slut och ett nytt solidaritetsår står snart för dörren.
Här är Palestinagruppernas önskelista inför julen och det nya året:

1. Njut av frukt och grönt från andra länder
Det är i frukt- och grönsaksdisken vi måste vara särskilt uppmärksamma om vi vill köpa frukt och grönt som inte bidrar till ockupation och förtryck. Kolla särskilt noga mandarinerna, grapefrukterna, apelsinerna, sharonfrukten, cocktaitomaterna och avokadon.

2. Kolla så att dadlarna inte är märkta Israel
Dadlar är för många ett måste bland julgodiset. Kolla ursprungsmärkningen och se upp för Deglet Nour, Jordan River, Jordan Plaints.

3. Inget Hälsans kök på julbordet
I dag finns ett stort utbud av vegetarisk mat i butikerna, så det är lätt att välja bort Hälsans Kök som ägs av ett israeliskt företag vars råvaror kommer från Israel.

4. Köp rena skönhetsprodukter
Undvik israeliska skönhetsprodukter. Till exempel är hårvårdsprodukterna Moroccan oil från Israel. Var misstänksam om produkten är märkt Döda Havet.

5. Res till länder som inte förtrycker och ockuperar
Välj andra resmål än Israel för din semester så länge ockupationen pågår. Stöd däremot gärna den palestinska turistnäringen med ett besök, och få minnen och vänner för livet på köpet!

6. Musikfest – men inte i Israel
Njut av Melodifestivalen i Sverige nästa år. Men bojkotta Eurovision-finalen i Israel 2019. Uppmana Sverige Television att inte delta om Israel är värd.

7. Ingen HP-dator i julklappssäcken
HP – HewletPackard bidrar till ockupationen genom att förse israeliska militären med teknologi och utrustning. Bland annat till vägspärrarna som är en del av den israeliska apartheidpolitiken.

8. Nej till varor från bosättningar
Genom hårt arbete från solidaritetsrörelsen med Palestina har det tvingats fram lagar om märkning av varor från de israeliska bosättningarna. Allt fler företag lämnar eller avslutar samarbetet med de illegala bosättningarna. Vi önskar att 2019 blir året då Sverige (och helst EU) tar steget och förbjuder handel med varor från bosättningarna.

9. Håll utkik efter streckkoden
Israeliska varor kan identifieras genom streckkoden. Börjar den med 729 får varan stanna i hyllan.

10. Solidaritet
Bli medlem i Palestinagrupperna. Tillsammans gör vi skillnad och du behövs! Det kostar 300 kronor (150 kr för studenter och pensionärer) pg 55 57 17 - 8