Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

1. Vad utmärker ert partis Mellanösternpolitik (med Palestina och Israel i tanken)? Hur ser ni på en tvåstatslösning enligt 1967-års gränser? Anser ni att Östra Jerusalem bör bli huvudstad i en framtida palestinsk stat? Om ni inte stödjer en tvåstatslösning, vad är då ert förslag på lösning?

Liberalerna var det första partiet som föreslog en tvåstatslösning i Sveriges riksdag. Det driver vi fortfarande. Palestinierna har rätt till en stat, men denna måste vara demokratisk och respektera Israels säkerhet, och vice versa.

2. Hur ser ni på blockaden av Gaza?

Israel har rätt att försvara sig. Hamas har avfyrat tusentals raketer mot israeliska samhällen. Hamas är en garant för fortsatt konflikt och fortsatt lidande för den palestinska civilbefolkningen. Liberalerna menar att de israeliska motåtgärderna måste vara proportionerliga och inte drabba civilbefolkningen.

3. Vad anser ni att EU, FN och Sverige ska göra för att stoppa Israels expansion av de olagliga bosättningarna på Västbanken?

Fortsätta verka för förhandlingar om en långsiktigt hållbar fred. Liberalerna står bakom internationell rätt och är djupt kritiska till expansionen av bosättningar på Västbanken.

4. Anser ni att det borde införas sanktioner av något slag mot Israel? Hur ser ni på att Israel har förmånliga samarbetsavtal med EU samtidigt som de bryter mot internationell rätt?

Nej. Liberalerna vill ha handel med både Palestina och Israel.

Nike Air Max 270