Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

1. Vad utmärker ert partis Mellanösternpolitik (med Palestina och Israel i tanken)? Hur ser ni på en tvåstatslösning enligt 1967-års gränser? Anser ni att Östra Jerusalem bör bli huvudstad i en framtida palestinsk stat? Om ni inte stödjer en tvåstatslösning, vad är då ert förslag på lösning?

Sverigedemokraterna anser att det internationella samfundets övergripande målsättning i Mellanösternkonflikten måste vara en långsiktigt hållbar fred. Om en tvåstatslösning kan lösa konflikten i Israel-Palestina och leda till långsiktig fred är det något vi stödjer. En grundförutsättning för det är fredsförhandlingar där det ställs krav på båda parter, och där båda är beredda och ges möjlighet att kompromissa för hållbara lösningar.

2. Hur ser ni på blockaden av Gaza?

Sverigedemokraterna önskar att blockaden av Gaza inte skulle behövas då den orsakar problem för civilbefolkningen. Men Israel måste få tänka på sin befolknings säkerhet då Gaza styrs av terrororganisationen Hamas – en organisation vars främsta mål är att förinta Israel.

3. Vad anser ni att EU, FN och Sverige ska göra för att stoppa Israels expansion av de olagliga bosättningarna på Västbanken?

Sverigedemokraterna vill verka för förhandling mellan parterna gällande dessa områden.

4. Anser ni att det borde införas sanktioner av något slag mot Israel? Hur ser ni på att Israel har förmånliga samarbetsavtal med EU samtidigt som de bryter mot internationell rätt?

Sverigedemokraterna anser inte att det ska införas sanktioner mot Israel. Vi vill istället uppmuntra parterna till samtal så att parterna tillsammans kan nå en varaktig lösning.

 

Air Zoom Pegasus 33