Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /storage/content/80/132080/palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

Möte, Askar feb 2011Personalen i Askar Camp har länge frågat efter att få utbildning i olika administrativa frågor då kraven från Forum Syd inte bara ökar på PGS utan även på de organisationer som får stöd via svenska biståndsmedel. Så vid ett möte i höstas beslutade PGS att använda medel från Palestinainsamlingen för att genomföra en tredagars utbildning för både anställda och volontärer.

Jag deltog lördagen den 12 februari som var första dagen och jag höll ett litet tal som Margareta Sjöberg, PGS projektansvarige hade skrivit där hon tog upp alla bra saker som de i Askar genomför men också vikten av att vi alla måste utvecklas och bli bättre och bättre för att leva upp till alla nya krav som ställs på alla som mottar bistånd från Sverige.
Fadi, Askar, Möte feb 2011Fadi, från Jerusalem som är ansvarig för utbildningen bröt isen ganska snabbt genom att skoja och uppmuntra alla de unga deltagarna att delta och vara aktiva i diskussionerna som uppkom efter varje del av första dagens utbildning.

Idag pratade jag med Ohood som är ansvarig för centrets dagliga arbete och hon var väldigt nöjd med de två utbildningsdagar de nu haft och ser fram emot lördagen som är sista dagen.

Fadi kommer att skriva en rapport med uppföljande rekommendationer till PGS som kommer att vara vägledande för oss då vi ska söka nytt stöd för Askar Camp i maj 2011.

Yvonne Fredriksson,
Jerusalem

Jordan

d6_nid: 
1 960