Veolia drar sig ur spårvägsbygget på ockuperad mark

Veolia meddelar nu att de drar sig ur det kritiserade spårvägsbygget i Östra Jerusalem. Detta är att betrakta som en seger för folkrätten och det visar att vårt påverkansarbete ger resultat.

Veolia deltog bland annat i upphandlingen för kontraktet att driva tunnelbanan i Stockholm, vilket PGS tillsammans med flera andra organisationer protesterade mot genom att uppvakta politiker, skriva insändare och dela flygblad på stan. Liknande protester har förekomit i andra europeiska länder och Veolia anger också politiska protester som ett skäl för att de drar sig ur projektet på ockuperad mark.

Att Israel bygger en spårväg på ockuperad mark är ett brott mot folkrätten. Tanken med spårvägen är att den skall binda samman olagliga bosättningar med varandra.

Veolia meddelar nu att de drar sig ur det kritiserade spårvägsbygget i Östra Jerusalem. Detta är att betrakta som en seger för folkrätten och det visar att vårt påverkansarbete ger resultat.

Veolia deltog bland annat i upphandlingen för kontraktet att driva tunnelbanan i Stockholm, vilket PGS tillsammans med flera andra organisationer protesterade mot genom att uppvakta politiker, skriva insändare och dela flygblad på stan. Liknande protester har förekomit i andra europeiska länder och Veolia anger också politiska protester som ett skäl för att de drar sig ur projektet på ockuperad mark.

Att Israel bygger en spårväg på ockuperad mark är ett brott mot folkrätten. Tanken med spårvägen är att den skall binda samman olagliga bosättningar med varandra.