Akutinsamling till Gaza

Återigen pågår massiva bombningar mot den instängda befolkningen i Gaza. Israel har stoppat införsel av mat, vatten, mediciner, bränsle och andra förnödenheter. Situationen är katastrofal och civilbefolkningen behöver vår solidaritet. 

Palestinagrupperna har en akutinsamling, där insamlade medel går till våra samarbetspartners Gaza Community Mental Health Programme (GCMHP), Medical Relief Society (PMRS) och Youth Vision Society Gaza (YVS). Läs mer om organisationerna på våra biståndssidor!

SÄTT IN DITT BIDRAG PÅ PG 90 11 57 – 8 ELLER SWISHA 1239011578
Skriv GAZA

Frågor och svar om akutinsamlingen till Gaza

Regeringen har pausat biståndet till Palestina, vad innebär det?
Sveriges regeringen har pausat utvecklingsbiståndet till Palestina, vilket omfattar de projekt Palestinagrupperna stödjer i Gaza med Sidamedel via ForumCiv. Men regeringen kan inte stoppa vår egen insamling!

Går det att skicka pengar till Gaza?
De organisationer vi stödjer har själva gått ut med förfrågan om akutstöd. Vi lyckades först göra utbetalningar till två av organisationerna, Gaza Community Mental Health Programme (GCMHP) och Medical Relief Society (PMRS). Youth Vision Society Gaza (YVS) fick vi inte kontakt med och avvaktade därför att skicka insamlade medel till dem. Men efter att vi etablerat kontakt och fått bekräftat att pengarna kunde tas emot, skickades medel även till YVS.

Behoven i Gaza är just nu oöverskådliga och allt stöd kommer att behövas under lång tid framöver. Så vi fortsätter att samla in och vi tackar alla som bidrar och sprider ❤️

Läs rapport från PMRS
Läs en hälsning från Youth Vision Society
Läs om GCMHPs nyöppnade kliniker