Akutinsamling till Gaza

Återigen pågår massiva bombningar mot den instängda befolkningen i Gaza. Israel har stoppat införsel av mat, vatten, mediciner, bränsle och andra förnödenheter. Situationen är katastrofal och civilbefolkningen behöver vår solidaritet. 

Palestinagrupperna har en akutinsamling, där Insamlade medel går till våra samarbetspartners Gaza Community Mental Health Programme (GCMHP), Medical Relief Society (PMRS) och Youth Vision Society Gaza (YVS).

SÄTT IN DITT BIDRAG PÅ PG 90 11 57 – 8 ELLER SWISHA 1239011578
Skriv GAZA

Frågor och svar om akutinsamlingen till Gaza

Regeringen har pausat biståndet till Palestina, vad innebär det?
Sveriges regeringen har pausat utvecklingsbiståndet till Palestina, vilket omfattar de projekt Palestinagrupperna stödjer i Gaza med Sidamedel via ForumCiv. Men regeringen kan inte stoppa vår egen insamling!

Går det att skicka pengar till Gaza?
De organisationer vi stödjer har själva gått ut med förfrågan om akutstöd. Vi har lyckats göra en första utbetalning till två av organisationerna, Gaza Community Mental Health Programme (GCMHP) och Medical Relief Society (PMRS). Youth Vision Society Gaza har vi inte lyckats få kontakt med och avvaktar därför att skicka insamlade medel till dem. Behoven i Gaza är just nu oöverskådliga och allt stöd kommer att behövas under lång tid framöver. Så vi fortsätter att samla in och vi tackar alla som bidrar och sprider ❤️