Al Nahda Charitable Society 

Foto: Al Nahda Charitable Society

Al Nahda Charitable Society i Abu Dis har driver ett aktivitetscenter för barn i Abu Dis och de arbetar också med barn från beduinbyarna som ligger på Abu Dis marker. Inom programmet har barn från beduinbyarna och barn från staden träffats och lärt känna varandra, något som varit uppskattat från båda håll. Det har ökat kunskap och förståelse för varandras situation och bidragit till ett gemensamt lärande. Beduinerna har också stärkts i sin utsatta situation med hotet att bli vräkta av israelisk militär. 

Aktivitetscentret stödjer och stärker barn genom läxhjälp, konstlektioner, journalistik, datorkunskap och sommarläger. Under perioden har de arbetat med genus- och miljöfrågor och de har bedrivit socialt arbete för att motverka våld i hemmet. Programmet har också hjälpt till med att lyfta frågor om beduinsamhällens utsatthet, på lokal nivå. Fokus har bland annat varit på hotet att när som helst tvingas bort från sina marker, barnens ringa möjligheter till utbildning och dålig infrastruktur. Kvinnor från beduinsamhällena har tagit flera initiativ att själva ansvara för ökad sysselsättning. Volontärer har deltagit i projektet där de fått eget ansvar, vilket har stärkt även dem. 

På bloggen Palestinian Youth Now - Children and Youth in Palestine and Lebanon kan du läsa mer om våra samarbetspartners och se bilder från deras verksamhet.

Här hittar du våra givarbrev med uppdaterad information om projekten.