Stoppa Israels offensiv i Gaza!

Under de senaste dagarna har vi med stor förfäran kunnat följa Israels senaste anfall mot Gaza. Israel har själva deklarerat att de har ”tagit av sig silkeshandskarna” och ”Operation Autumn Cloud” har hittills krävt 47 palestiniers liv. Bland offren fanns bland annat sju barn och tre sjukvårdare. Mer än 200 palestinier har skadats under attackerna som främst riktats mot Beit Hanoun i norra Gaza, men även de södra delarna av Gaza har drabbats.

Under de senaste dagarna har vi med stor förfäran kunnat följa Israels senaste anfall mot Gaza. Israel har själva deklarerat att de har ”tagit av sig silkeshandskarna” och ”Operation Autumn Cloud” har hittills krävt 47 palestiniers liv. Bland offren fanns bland annat sju barn och tre sjukvårdare. Mer än 200 palestinier har skadats under attackerna som främst riktats mot Beit Hanoun i norra Gaza, men även de södra delarna av Gaza har drabbats.

Rapporter om Israels brott mot mänskliga rättigheter har strömmat in från palestinsk media och från medicinska källor. Bland annat träffades flera elever och deras lärare av en israelisk raket när de var på väg från skolan på tisdagen, en femtonårig pojke dödades och en lärare skadades allvarligt. På onsdagsmorgonen dödades ytterligare tre personer av en flygattack.

Palestinagrupperna i Sverige (PGS) är oroade över omvärldens tystnad kring det som nu sker i Gaza. Medierna har rapporterat ytterst lite och Israel hindrar såväl internationella som inhemska journalister från att ta sig till de hårdast drabbade områdena.

PGS uppmanar nu utrikesminister Carl Bild och Sveriges regering att agera för ett stopp på Israels blodiga offensiv i Gaza, inte bara genom ord utan också genom handling.

För att skydda civilbefolkningen i Gaza måste svenska regeringen verka inom EU och FN för att humanitära skyddsstyrkor sänds till området i en omfattning som kan ge ett effektivt skydd. Omvärlden måste omedelbart sätta press på Israel så att de upphör med sina våldshandlingar och erkänner palestiniernas rätt till en oberoende stat.

Nike Air Max