Idrott under ockupation – ny rapport från PGS

I dag presenterar Palestinagrupperna i Sverige tillsammans med Stoppa Matchen-kampanjen en rapport om ockupationens påverkan på palestinsk idrott. Klockan 10.30 hålls en presskonferens i Malmö Folkets Hus med anledning av kraven att stoppa Davis Cup-matchen i tennis mellan Sverige och Israel. (6-8 mars).

[i]Det är med anledning av kraven att stoppa Davis Cup-matchen i tennis mellan Sverige och Israel som Palestinagrupperna i Sverige har gjort en rapport om hur den israeliska ockupationen försvårar och förhindrar palestinierna från att utöva idrott. Hindren som ockupationen utgör ligger på flera nivåer och är av olika karaktär. Vi kan inte återge alla dessa i rapporten, men vi vill med denna rapport ge en introduktion till problematiken.

Rapporten är att se som ett inlägg i debatten om sanktioner mot Israel, där Stoppa Matchen-kampanjen är ett av många viktiga initiativ. Så länge Israel ockuperar och förtrycker ett annat folk skall de inte vara välkomna i internationella sportsammanhang. [/i]

Rapporten kan beställas hos Palestinagrupperna i Sverige info@palestinagrupperna.se.