Man kan inte rentvätta ockupation med bubbelvatten!

Soda Stream tillåts rentvätta ockupationen av Palestina under Green Festival i Kungsträdgården 1-3 juli. Detta sker samtidigt som Ship to Gaza ska segla under dödshot av den israeliska regimen.

“Din mötesplats för en grönare och skönare livsstil”. Så presenteras årets Green Festival i Kungsträdgården, en festival för besökare som har det gröna tänkandet gemensamt och som främjar en mer hållbar livsstil.

Soda Stream, som tillverkar sina kolsyremaskiner i en illegal bosättning på ockuperad palestinsk mark, är huvudpartner i denna festival.

Soda Stream tillåts rentvätta ockupationen av Palestina under Green Festival i Kungsträdgården 1-3 juli. Detta sker samtidigt som Ship to Gaza ska segla under dödshot av den israeliska regimen.

“Din mötesplats för en grönare och skönare livsstil”. Så presenteras årets Green Festival i Kungsträdgården, en festival för besökare som har det gröna tänkandet gemensamt och som främjar en mer hållbar livsstil.

Soda Stream, som tillverkar sina kolsyremaskiner i en illegal bosättning på ockuperad palestinsk mark, är huvudpartner i denna festival.
– För oss är det en ära att vara huvudpartner till Sveriges största gröna festival. Det går hand i hand med vårt miljöengagemang. Vi ser fram emot tre händelserika dagar i hjärtat av Stockholm med högklassig underhållning och samtal kring viktiga miljöfrågor, säger Ulf Bork, Brand Manager för Soda Stream i Sverige.

Arrangör av festivalen är Kraft&Kultur och i Soda Streams marknadsföring anges Läkarmissionen som mottagare av intäkter från Soda Streams försäljning under festivalen.

Det pågår för närvarande en internationell bojkottkampanj mot Soda Stream för att få dem att flytta sin huvudfabrik från ockuperat område. De vill inte flytta därifrån eftersom de belönas av den israeliska staten med skattesubventioner och billig mark; de kan nyttja billig palestinsk arbetskraft och de tillåts exportera till Sverige som del av EU:s frihandelsavtal trots att det är illegalt.

När legitimering och stöd av ockupation och folkrättsbrott tillåts ske i offentlig festivalform, i en anda av “hållbar livsstil” och med välsignelse av organisationer som Läkarmissionen, är något väldigt fel. Modiga svenska medborgare reser till Gaza för att protestera mot den israeliska ockupationen och blockaden av Gaza – samtidigt ges stöd till samma ockupation i Kungsträdgården.

Vi uppmanar Kraft&Kultur och Läkarmissionen att avbryta sina samarbeten med Soda Stream, och vi uppmanar allmänheten och våra medlemmar att protestera innan och under festivalen mot denna form av legitimering av företag som bidrar till folkrättsbrott.

PGS och andra organisationer kommer att finnas på plats i Kungsträdgården för att protestera mot detta. Välkommen att ansluta. Se mer information på kampanjsidan http://stoppasodastream.wordpress.com/ och på facebook.