Låt Palestina bli FN-medlem

”Ett nej till FN-medlemskap för Palestina kommer av den israeliska regeringen att ses som ytterligare ett grönt ljus från det internationella samfundet: det kommer att legitimera fortsatt förtryck av palestinierna och än mer förneka dem deras grundläggande mänskliga rättigheter”.

Så säger David Nir, judisk-israelisk fredsarbetare och doktor i fysik.
Sveriges regering agerar som om konflikten i Israel och Palestina bestod av två jämbördiga parter. Mahmoud Abbas har gått med på fredsförhandlingar baserade på 1967 års gränser. Trots det breder de israeliska bosättningarna ut sig och konfiskerar allt större palestinska områden. Under hösten röstade Sverige nej till palestinskt medlemskap i Unesco, av totalt 14 länder. 107 länder röstade ja och 52 avstod från att rösta.

Så inleds en debattartikel som publicerades i Dalademokraten den 30 augusti. Artikeln har bland annat undertecknats av PGS ordförande Anna Wester och fd ordförande Per Gahrton, författaren Jan Guillou, Dror Feiler, ordf. JIPF (Judar för israelisk-palestinsk fred), den palestinska poeten Ghayath Almadhoun, fd ärkebiskopen KG Hammar, Mattias Gardell, prof i religionshistoria, prof emeritus Jan Hjärpe, journalisterna  Anne Casparsson och Britta Abotsi med fler.

Läs hela artikeln här: Låt Palestina bli FN-medlem

Skriv under PGS upprop Erkänn Palestina!