PGS årets Palestinavän

Palestinska föreningens ordförande Nael Toqan och vice ordförande Oraib Qamhawi med PGS Anna Wester Foto: alkompis.se

Den 29 november är FNs dag för internationell solidaritet med det palestinska folket, en dag som uppmärksammas över hela världen. I Stockholm bjöd Palestinska Föreningen till en Palestinaafton med musik och god mat. Traditionsenligt delades utmärkelsen Årets Palestinavän ut, till en person och till en organisation.

Vi är mycket glada att meddela att Palestinagrupperna fick utmärkelsen som organisation och Anna Wester som person, med dessa fina motiveringar:

”År efter år har Palestinagrupperna kämpat för frihet och rättvisa åt det palestinska folket, stött palestiniernas kamp mot ockupationen och det palestinska folkets strävan att etablera ett fritt Palestina med Östra Jerusalem som huvudstad. Palestinagrupperna har stått emot alla angrepp mot organisationen inklusive indragna medel, tack vare organisationens handfasta övertygelse om målet för det egna solidaritetsarbetet och dess värdegrunder. PGS syfte är att verka för bredast möjliga stöd åt det palestinska folkets rätt till självbestämmande och nationellt oberoende, politiskt genom opinionsbildning, ekonomiskt och humanitärt genom Palestinainsamlingen. PGS har alltid tagit tydlig ställning för det palestinska folkets strävande efter nationellt oberoende och för målet att bilda en suverän, livskraftig palestinsk stat. PGS har alltid stått sida vid sida med Palestinska Föreningen i Stockholm och vårt samarbete har burit frukter i bl.a. ökat stöd åt palestiniernas kamp mot ockupationen samt Sveriges erkännande av staten Palestina. Vi svensk-palestinier lovar att fortsätta vår gemensamma kamp för ett fritt Palestina och vi är övertygade om att PGS gör detsamma. Vi svensk-palestinier kommer att fortsätta vår gemensamma kamp mot islamfobi, antisemitism och rasism.

Anna Wester och Yvonne Fredriksson Foto: alkompis.se

“Anna Wester har i decennier varit en ovärderlig och äkta vän till det palestinska folket. Genom sitt långa och trogna arbete i Palestinagrupperna, på senare år som ordförande, har hon betytt mycket för opinionsbildning och politisk påtryckning. Annas skicklighet både som skribent och som talare har gjort skillnad för palestiniernas sak. Vi, palestinier, är oerhört tacksamma för Anna Westers outtröttliga arbete för det palestinska folket och vi vill av hjärtat tacka och hedra henne”

Vi är otroligt glada, stolta och tacksamma för dessa utmärkelser. Samarbetet med Palestinska Föreningen i Stockholm är och har alltid varit otroligt viktigt för oss.

Vi kämpar på! Tillsammans.