Henrik Carlborg ny ordförande

Anna Wester och Henrik Carlborg Foto: Frida Fredin

Henrik Carlborg ny ordförande för Palestinagrupperna i Sverige

I går, den 10 oktober valdes Henrik Carlborg till ny ordförande på Palestinagruppernas kongress. Henrik är utbildad jurist och har nyss avslutat en master i Mellanösternkunskap på Stockholms universitet. Och han talar arabiska!

Henrik berättar att intresset för Palestina väcktes i början av nittiotalet:

”Efter att ha haft en ganska positiv, men vag, bild av Israel, började jag läsa på. Jag chockades av hur lite jag hade förstått tidigare och snart gick jag med i Palestinagrupperna i Sverige. Efter en flytt till Stockholm blev jag aktiv, först i Stockholms lokalgrupp, sedan i förbundsstyrelsen.”

Henrik ser fram emot att tillsammans med styrelse, lokalgrupper och anställda ta sig an utmaningarna som väntar. Anna Wester tackades för åtta års ordförandeskap. Anna kommer att fortsätta arbeta på kontoret i Stockholm tillsammans med Louise Thorn.