Att tvingas betala för rivningen av sitt eget hem

Foto: Heather Sharona Weiss, Activestills

Nya rivningsorder har delats ut idag i Silwan i Östra Jerusalem. De israeliska myndigheterna har ställt de palestinska invånarna inför ett ultimatum: antingen river de sina egna hem inom 21 dagar, eller så tvingas de betala rivningskostnaderna. I Sheikh Jarrah står ännu fler palestinier inför hot om tvångsfördrivning, i ett uppmärksammat fall som den israeliska högsta domstolen väntas fatta beslut om inom de närmaste dagarna.

Myndigheterna, uppbackade av bosättarorganisationer, har i åratal använt en mängd olika knep för att driva bort palestinier från sina hem i Östra Jerusalem. De familjer som nu står inför tvångsfördrivning vet att det israeliska rättssystemet inte erbjuder dem några möjligheter att rädda sina hem. Deras enda chans är internationella påtryckningar. Palestinagrupperna kräver att Sveriges regering agerar för att stoppa den etniska rensningen i Östra Jerusalem. Nyligen överlämnade vi en uppmaning till utrikesminister Ann Linde som då hade undertecknats av 23 000 personer. Har du inte skrivit under än, gör gärna det! Vi kommer att fortsätta framföra våra krav till utrikesministern tills vi ser handling!

Du hittar namninsamlingen här: https://www.mittskifte.org/p/sheikhjarrahVi uppmanar också enskilda och organisationer att sätta press på Israel genom BDS – bojkott, desinvesteringar och sanktioner.