Äntligen! Besök från Palestina och Libanon

Efter två år med zoom-möten träffas vi!

Representanter från Palestinagrupperna och våra samarbetsorganisationer i Palestina och palestinska flyktingläger i Libanon möttes i ett snöigt och vackert Härnösand. Under fyra dagar hölls det som är tänkt att vara ett årligt möte, men som har ställts in på grund av pandemin. För första gången deltog vår partnerorganisation YouthVision Gaza. Alla har längtat och det var dagar fyllda med konstruktiva diskussioner och erfarenhetsutbyten.

Sedan åkte hela gänget tåg från Härnösand till Stockholm för bland annat besök på ForumCiv och träff med PGS lokalgruppsmedlemmar från hela Sverige.

Ockupationen hindrar palestinier från Västbanken och Gaza att träffas och för palestinier i Libanon är det omöjligt att få resa till sitt hemland. Vi är så glada att kunna göra dessa möten möjliga i Sverige. Oförglömliga dagar för alla inblandade!

Syftet med det biståndsprogram som Palestinagrupperna koordinerar är att stärka barn och unga som lever under svåra omständigheter på Västbanken, i Gaza och i flyktingläger i Libanon. Vi vill rikta ett varmt tack till alla givare som gör det möjligt för oss att stödja det otroligt viktiga arbete som våra samarbetspartners gör för barn och unga i Palestina och Libanon!

Läs mer om PCO-programmet och våra partners