Ny skriftserie!

Vilka är egentligen bosättare? Vad är FN:s delningsplan? Varför finns det flyktingläger i Palestina? Vad betyder Nakba? Intifada? Och hur ska det bli fred?

I en ny skriftserie reder vi ut begreppen kring en av de mest laddade konflikterna i världen – och förklarar varför vi helst inte kallar det som pågår i Palestina och Israel för en konflikt. Vi ser tillbaka i historien, skärskådar dagens situation och blickar framåt mot en bättre framtid.

Palestina – Ockupation och Palestina – Motstånd är de första delarna i skriftserien. Du kan läsa dem här nedanför (välj helskärmsläge för bästa läsupplevelse). Vill du beställa de tryckta skrifterna mot portokostnad? Mejla skrifter@palestinagrupperna.se

Nya PGS-medlemmar får skrifterna som gåva! Tipsa gärna vänner och familj, eller varför inte ge bort ett medlemskap som julklapp? Läs mer om medlemskap i PGS.

Lärare kan beställa skrifterna genom utbudet.se.

Skrifterna ‘Palestina – Ockupation’ och ‘Palestina – Motstånd’ har beviljats medel från Folke Bernadotteakademins (FBA:s) stöd till civilsamhället för fred och säkerhet. Läs mer på: www.fba.se/stod. Det är Palestinagrupperna i Sverige som ansvarar för innehållet.