Solidaritet med Jenin under attack

Foto: The Freedom Theatre

Palestinska kulturorganisationer i Jenin behöver vår solidaritet. Jenin och framförallt Jenins flyktingläger är just nu utsatt för upprepade militära attacker med avsiktliga angrepp på barn, kvinnor och män – bland dem kulturarbetare. En 16-årig pojke, Mohammad Qassim, dödades efter att ha blivit skjuten på nära håll med skarp ammunition.

Artister vid Frihetsteatern, The Freedom Theatre, vädjar om stöd:

“Vi ber er att stå vid vår sida ​​inför den israeliska arméns angrepp mot Jenins flyktingläger. Detta är ett flagrant krigsbrott, som Israel måste hållas ansvarigt för. Vi uppmanar det internationella samfundet att vidta omedelbara åtgärder för att få stopp på attackerna. Organisera protester, stöd BDS-rörelsen och kräv att era folkvalda inför sanktioner mot Israel. Vi är i desperat behov av att fler förstår den verklighet vi lever i. Ta ställning för rättvisa och mänskliga rättigheter!”

Läs mer om The Freedom Theatre på www.thefreedomtheatre.org
Läs mer om BDS-rörelsen på www.bdsmovement.org eller på palestinagrupperna.se/bds

Jag bevittnade den brutala invasionen av Jenins flyktingläger 2002 och frågar hur dessa attacker mot vårt folk och vårt land fortfarande tillåts fortsätta. Ockupationens aggressiva och våldsamma metoder dödar våra barn, kvinnor och män och skapar oändliga psykologiska skador. De unga i Jenins flyktingläger ser ingen framtid, bara mörker.” Mustafa Sheta, The Freedom Theatre