EU: återuppta inte associationsrådet!

En mängd palestinska och europeiska organisationer motsätter sig EU:s planer på att återuppta associationsrådet med Israel i oktober. Att associationsrådet återupptas efter tio år innebär att EU vill stärka det politiska och ekonomiska samarbetet med Israel. Detta samtidigt som Israel intensifierar sina attacker mot det palestinska folket.

Istället för att förbättra relationerna med Israel borde EU:s fokus vara att sätta press på Israel att respektera internationell rätt och mänskliga rättigheter.

Idag skickar palestinska och europeiska civilsamhällsorganisationer ett brev till de europeiska utrikesministrarna och till EU:s höge representant Josep Borrell, där vi kräver att beslutet att förnya associationsrådet EU-Israel ska omprövas. Sprid vårt krav genom att dela texten vidare och följ #CancelEUIsraelCouncil!