Solidaritet innebär att agera

Foto: Activestills

Idag den 29 november är FN:s internationella dag för solidaritet med det palestinska folket. Solidaritet innebär att stå sida vid sida med palestinierna i den fredliga kampen för ett fritt Palestina. Solidaritet innebär att agera. 

2022 ser ut att bli det dödligaste året för palestinier på mycket länge, och det våldsammaste. Den israeliska arméns och bosättarnas brutala våld mot den palestinska civilbefolkningen ökar, markstöld och tvångsfördrivningar ökar, trakasserierna mot civilsamhällets organisationer ökar. Israel har den mest högerextrema regeringen någonsin. Landets styre över palestinierna benämns numera som apartheid av allt fler internationella aktörer, bland dem Amnesty International, Human Rights Watch och B’Tselem. Apartheid är ett brott mot mänskligheten. Internationella brottmålsdomstolen i Haag undersöker även krigsbrott begångna i Israel-Palestina.

För att det ska bli ett slut på ockupationen och förtrycket måste omvärlden sätta press på Israel. Det är det minsta vi kan göra, och vi måste göra det nu.

Börja här. Skriv under medborgarinitiativet för en lag mot handel med illegala bosättningar på stulen palestinsk mark, och sprid det vidare. En minut av din tid kan bidra till ett stort steg framåt.

#PalestineDay