Vårt nyårslöfte

I en tid när det är viktigare än någonsin att Sverige står upp för mänskliga rättigheter och stöttar civilsamhällets arbete för en rättvis och hållbar värld, gör regeringen det motsatta.

Regeringens besked, som publicerades dagen innan julafton, kommer att innebära mycket drastiska nedskärningar av civilsamhällets informations- och opinionsarbete om globala frågor. Det drabbar oss och hundratals andra organisationer som vill öka kunskapen om och engagemanget för globala frågor som rör fred, jämställdhet, klimat och mänskliga rättigheter. Hur regeringens nya biståndsstrategi kommer att påverka våra samarbetsprojekt i Palestina och Libanon vet vi ännu inte, så vi känner stor oro också över det.

Men vi ger aldrig upp!

Vi lovar att fortsätta vara en högljudd röst för palestiniernas rättigheter. Vi lovar att fortsätta granska och ställa krav på makthavare. Vi lovar att fortsätta vara en kunskapsresurs och att göra allt vi kan för att bygga en ännu starkare folkrörelse för ett fritt Palestina. 

Är du med? Bli medlem eller swisha en gåva! 
Swish: 1233467800