Filmer om genusbaserat våld i Gaza

Tillsammans med organisationen Youth Vision Society Gaza driver vi projektet Let me tell you my story, som har fokus på genusbaserat våld. 25 kvinnliga aktivister har utbildats i frågor kring våld mot kvinnor och flickor och hur man bedriver kampanjer kring detta. Deltagarna har producerat fem kortfilmer som berör olika aspekter av genusbaserat våld, och presenterat filmerna i Gaza, på Västbanken och i Libanon. Under hösten kommer de också att visas i Sverige. Projektet samfinansieras med Svenska Institutet. 

Är du intresserad av att veta mer om projektet Let me tell you my story? Kontakta Louise Thorn: louise@palestinagrupperna.se

Att delta i projektet Let me tell you my story har varit en ögonöppnande upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Jag blev chockad över det faktum att 50 % av de palestinska kvinnorna och 63 % av männen tycker att en kvinna ska tolerera våld för att hålla ihop familjen. Det finns en djup brist på kunskap i vårt samhälle om hur man ska hantera våld och kriser. Jag är dock glad över att se att mina medaktivister i projektet vil förändra den verkligheten.

Ammera Abulrahman, projektdeltagare