800 000 KRONOR TILL GAZA

Gensvaret har varit enormt sedan vi drog igång en akutinsamling till Gaza. Fler än 2 500 personer har bidragit och skänkt över 800 000 kronor!

Nu gör vi en första utbetalning till våra samarbetspartners Gaza Community Mental Health Programme (GCMHP) och Palestinian Medical Relief Society (PMRS) som är två viktiga organisationer i Gaza som arbetar för att lindra civilbefolkningens lidande. Vi har fått kontakt och förmedlat er solidaritet. Tyvärr har vi i nuläget ingen kontakt med Youth Vision Society (YVS) och avvaktar därför med att skicka pengar dit tills vi vet att de kan ta emot bidraget.

Vi får frågor om pengarna vi nu samlar in till Gaza kommer fram, speciellt med tanke på att regeringen fryst biståndet till Palestina. Regeringen kan stoppa de bidrag vi får från Sida/ForumCiv eller andra givare som fördelar skattemedel, men de kan inte stoppa vår egen insamling! De organisationer vi stödjer har själva gått ut med förfrågan om akutstöd. Banksystemet fungerar och skulle det bli någon fördröjning kommer de att behöva bidragen under lång tid framöver.

Palestinagrupperna och våra vänner i Gaza vill rikta ett varmt TACK till alla som hjälpt till att sprida akutinsamlingen och till alla er som gett ett bidrag! Behoven i Gaza är oöverskådliga, så fortsätt sprida akutinsamlingen.