Många kontaktar Palestinagrupperna

Vi är så glada över att många hör av sig till oss och för att engagemanget växer för varje dag som går! Men vi ber om förståelse för att vi under rådande omständigheter omöjligt kan svara alla.

Det händer otroligt mycket runtom i landet, tack vare en mängd olika föreningar, nätverk och individer, och det görs försök att veckovis samla information bland annat på tinyurl.com/DemoPalestina och kontot civilgranskaren på instagram. Vi hänvisar dit när det gäller allmänna frågor om demonstrationer, manifestationer och annat. PGS centralt arrangerar inga demonstrationer just nu.

Du kan också kolla med vår lokalgrupp på den aktuella orten (kontaktuppgifter finns på palestinagrupperna.se/lokalgrupper, många grupper har också egna facebooksidor) om de arrangerar. Eller sök på demonstration, Palestina eller Gaza och din stad.

Tyvärr har vi inga Palestinasjalar kvar att sälja och just nu ingen webbutik. För köp av olja, hantverk och böcker hänvisar vi till marknader och bokbord som ordnas av lokalgrupperna på olika orter.

Medieförfrågningar, kontakta Anna Wester, anna@palestinagrupperna.se

Förfrågningar som rör Tuesdays for Palestine, Stop Arming Israel eller andra pågående initiativ, kontakta johanna@palestinagrupperna.se. För att hitta aktiviteter som sker inom Tuesdays for Palestine på olika lärosäten, sök på hashtaggen #tuesdaysforpalestine och för kampanjen mot militärt samarbete sök på #stoparmingisrael.

Förfrågningar som rör våra projekt i Palestina och Libanon, insamling (90-konto) och akutinsamlingen till Gaza, kontakta louise@palestinagrupperna.se

För kontakt med styrelsen, henrik@palestinagrupperna.se eller ida@palestinagrupperna.se

Uppmaningar om vad Palestinagrupperna borde göra/inte borde göra undanbedes vänligt. Vi har inte möjlighet att göra allt, oavsett hur är bra och viktigt det är. Vårt fokus nu utgår ifrån Palestinagruppernas mandat och de strategier vi valt. Dessa bygger i sin tur på lång erfarenhet av hur vi kan göra mest nytta. Palestinagrupperna är en av många i solidaritetsrörelsen och alla som är aktiva kompletterar varandra.

Vill du engagera dig är du välkommen att bli medlem, se palestinagrupperna.se/bli-medlem för info! Finns ingen lokalgrupp där du bor, hjälper vi gärna till med att starta en. Blir vi fler blir vi starkare och kan göra ännu mer!

Mer information om vår verksamhet och kampanjer vi driver hittar du i Palestinagruppernas sociala medier, instagram.com/palestinagrupperna och facebook.com/palestinagrupperna.

Och till sist: vi vet att det kan kännas nattsvart hopplöst just nu. Vi delar samma förtvivlan, ilska, maktlöshet, rädsla och också en konstant oro för vänner och kollegor. Men vi vet att vi kan åstadkomma otroligt mycket tillsammans och i Palestinagrupperna gör vi allt vi någonsin kan, det lovar vi.

Varma hälsningar, PGS kansli