Fler banker och fondförvaltare desinvesterar från Elbit

Nordea och Länsförsäkringar är senast i raden av banker och fondförvaltare som avyttrat alla innehav i den israeliska krigsmaterieltillverkaren Elbit Systems. Flera internationella analysföretag, däribland ISS och Clarity, har konstaterat att Elbit Systems är kopplade till kontroversiella vapen.

Kontakta din bank och begär ut uppgifter om deras eventuella innehav i Elbit! Du hittar mer info och inspiration i form av en brevmall på palestinagrupperna.se/stoparmingisrael

Naturligtvis borde ingen behöva riskera att ens besparingar eller framtida pension bidrar till krigsförbrytelser. Det är därför Palestinagrupperna, och många med oss, kräver ett militärt embargo mot Israel och de företag som är involverade i och tjänar på kränkningarna av internationell rätt och mänskliga rättigheter.