GCMHP fortsätter verksamheten i Gaza mot alla odds

Gaza Community Mental Health Programme (GCMHP) är en av tre organisationer som Palestinagrupperna samlar in medel till via vår akutinsamling för Gaza. Dr Yasser Abu Jamei, GCMHPs generaldirektör, berättar att GCMHP fortsätter sin verksamhet trots att lokalerna har förstörts i bombanfall och personal tvingats fly. De har nu lyckats öppnat en mindre klinik i Rafah och en i Deir al-Balah. “Jag träffade nästan all personal förra veckan. En handfull av våra medarbetare saknas fortfarande. Jag pressar ingen inte att börja jobba på heltid igen, bara att komma till jobbet så mycket de kan. Det är väldigt svårt att hantera dagliga uppgifter. Och riskerna är mycket höga. Daglig exponering för döden, att se blod och höra bombexplosioner, är förödande. 1,4 miljoner människor tänker hela tiden på att fly och den största frågan är vart man ska ta vägen. Vissa har blivit fördrivna tre eller fyra gånger och är övertygade om att de kommer att dö.”

Läs mer om akutinsamlingen och hur du kan stötta GCMHP i arbetet med psykosocialt stöd: palestinagrupperna.se/akutinsamling