UNRWA tackar för stödet

Foto: UNRWA

Hej medlemmar i Palestinagrupperna,

Tusen tack för fantastiskt fint stöd till UNRWA från er!

Just nu är det krisläge för UNRWA som är den största humanitära aktören i Gaza. Organisationen är under enorm press. UNRWA har 13 000 medarbetare i Gaza där de flesta nu är internflyktingar och söker skydd tillsammans med sina familjer. Dessvärre har vi till dagens datum [14/3 2024] förlorat 162 medarbetare. Det är tragiskt nog det största antalet FN anställda som dödats i en konflikt i FNs historia. Våra skolor blir bombade där omkring 1,7 miljoner människor söker skydd  under FNs flagga och det är extra smärtsamt att ingen eller ingenstans är säker i Gaza just nu. De humanitära förnödenheterna som tillåts komma in i Gaza är på tok för lite och täcker inte de enorma behoven för alla de 1,9 miljoner människor som inte har någonstans att ta vägen.

För mer information, se lägesrapporten om situationen i Gaza och på Västbanken här UNRWA Situation Report #89 on the situation in the Gaza Strip and the West Bank, including East Jerusalem | UNRWA

För närvarande samarbetar UNRWA med partners och givare globalt för att samla in medel till humanitära förnödenheter, inklusive mat, vatten och medicinska förnödenheter. Stödet behövs nu mer än någonsin.

Behoven är enorma. Det här är vår senaste appell som kommer att uppdateras snart UNRWA Updated oPt Flash Appeal | UNRWA