Folkmord noll poäng!

Den 7–11 maj hålls finalen i Eurovision Song Contest (ESC) i Malmö. Europeiska radio- och tv-unionen (EBU) låter Israel delta, trots att andra länder uteslutits på grund av brott mot mänskliga rättigheter. EBU:s beslut har lett till massiva protester i Sverige och över hela Europa. En ockupationsmakt som begår fasansfulla krigsbrott och massakrer på civila, och är anklagad för folkmord i Internationella domstolen, är inte välkommen i Malmö! 

I Malmö ordnar nätverket Stoppa Israel, som flera av våra lokalgrupper ingår i, manifestationer den 9 och 11 maj med starttid kl. 15 på Stortorget. Vid slutpunkten Mölleplatsen kommer det att finnas en kulturscen med uppträdanden. 

Ship to Gazas skepp Handala anländer gästhamnen i Malmö den 8 maj och då ordnas ett program med sång, musik och tal. Läs mer här.

Den 11 maj arrangeras FalastinVision på Plan B i Malmö, som också livestreamas. I Stockholm bjuder Teater Tribunalen och Frihetsteaterns Vänförening in till streamingfest samma kväll, där artister uppträder innan FalastinVision visas på storbild. För info om fler visningar, se FalastinVisions hemsida.

Läs mer om kampanjen inför Eurovision här.