Stoppa Aimpoints deltagande på Swedish Game Fair

Bland utställarna på jaktmässan Swedish Game Fair som går av stapeln 31 maj–2 juni finns företaget Aimpoint, som den senaste tiden blivit omskrivet för att det säljer sikten till Israel som används av den israeliska armén. (Läs tex DN, ETC, ETC).

Israels pågående angrepp mot Gaza har orsakat en ofattbar humanitär katastrof som inte kan lämna någon oberörd. Gaza är nu i det närmaste obeboeligt, sju månader av urskillningslösa bombanfall har raderat den civila infrastrukturen. Minst 34 000 människor är bekräftat döda och 1,7 miljoner är på flykt, instängda i Gaza. 

Trots att Aimpoints sikten används av Israels militär i Gaza och det finns stor risk att de också används på Västbanken, har Aimpoint inga planer på att stoppa försäljningen till Israel. Aimpoint har tidigare slutat leverera till Ryssland, för att siktena användes av den ryska säkerhetstjänsten.

Kontakta arrangörerna och uppmana dem att avboka Aimpoint. Ett bolag som tjänar pengar på krigsförbrytelser mot civila ska inte få marknadsföra sig på Swedish Game Fair!