Vill du göra något och undrar var du ska börja?

Här är några enkla saker som bara tar en liten stund och som gör skillnad. Gör det du mäktar med och som känns rätt för dig. Varje handling, stor som liten, är viktig!

Alla länkar hittar du i vårt länkträd! linktr.ee/palestinagrupperna

1. Skriv under vårt upprop till regeringen, Agera för fred! mittskifte.org/p/ageraforfred

2. Mejla Utrikesdepartementet, det finns ett färdigskrivet i länkträdet linktr.ee/palestinagrupperna 

3. Snart är det EU-val och din röst är viktig! På palestinagrupperna.se/euvalet hittar du förslag på frågor att ställa kandidater du funderar att rösta på. Du kan också klicka dig vidare till en lista på kandidater som skrivit under vallöftet Rösta för Palestina.

4. Gräv där du står! Vilka nätverk har du via jobbet eller privat? Inventera, informera och mobilisera!

5. Kontakta politiker och beslutsfattare i sociala medier, de gör inte tillräckligt idag och de behöver veta att vi är många som förväntar oss mer! Använd gärna våra brevmallar som inspiration.

6. Sprid inlägg vidare, bidra till att palestinska röster hörs och att det syns att solidariteten växer!  Googla, klicka, läs och dela även nyhetsartiklar på nätet. Det genererar annonsintäkter och skickar signaler till redaktionerna att innehållet är av allmänintresse. 

Är du osäker eller får obehagliga reaktioner när du delar? Fråga någon organisation eller person som är insatt som du har förtroende för! Låt inte osäkerheten leda till tystnad. Vi är många som kan vara behjälpliga med fakta, råd och tips! 

7. Delta i en manifestation eller demonstration! De ordnas över hela landet så gott som varje vecka. Håll koll på våra stories där vi sprider information! 

8. Använd din konsumentmakt! På palestinagrupperna.se/bds hittar du information om företag och tjänster att bojkotta och förslag på brev att skicka t.ex. till din bank. 

9. Se till att du skaffar dig kunskap via säkra källor. Vi rekommenderar varmt att du följer konton i sociala medier som vi följer och delar! Våra faktaskrifter med övergripande fakta om Palestina och ockupationen hittar du på palestinagrupperna.se/fakta-om-palestina

10. Vill du bli medlem i Palestinagrupperna är du varmt välkommen! Vi är en partipolitiskt obunden organisation som har medlemmar och aktiva grupper runtom i landet.