Palestinagruppernas kongress

Palestinagruppernas nya styrelse. Från vänster: Qusai Samara, Lena Fredriksson, Jasmine Fridljung, Ida Dahlgren, Roberto Tamayo Hokkanen, Frida Fredin, Per Gustin, Henrik Carlborg, Victoria Strand och Per Skytt. Saknas på fotot: Heba Saleh, Margareta von Bothmer och Anna Danielsson.

Palestinagrupperna har haft kongress där en ny styrelse valts och en ny verksamhetsplan antagits för de kommande två verksamhetsåren. Ett varmt tack till alla medlemmar som kom från hela landet och gjorde kongressen till en konstruktiv dag där många viktiga samtal fördes. All solidaritet med Palestina, alla som fortsätter kämpa år in och år ut, är ljuset i denna oerhört svåra tid.

Här möter du Palestinagruppernas nytillträdde ordförande, Roberto Tamayo Hokkanen.

Palestinagruppernas medlemmar avslutade kongressen med en hälsning:

Palestinagruppernas högsta beslutande organ, kongressen, är samlade idag och vill med en hälsning till våra vänner, det kämpande palestinska folket uttrycka vårt stöd och vår solidaritet. Vi ska fortsätta att i handling och ord engagera och mobilisera det svenska folket till stöd för ett fritt Palestina. Leve Palestina!

ينعقد اليوم مؤتمر الهيئة التنفيذية العليا للجمعية السويدية للتضامن مع الشعب الفلسطيني بهذه المناسبة يعرب أعضاء المؤتمر عن دعمهم و تضامنهم العميقين مع نضال الشعب الفلسطيني المكافح لنيل حقوقه المشروعة و الغير قابلة للتصرف, كما أننا نؤكد أننا سنواصل العمل من خلال الكلمة و العمل على نشر الوعي و تعبئة الشعب السويدي و تشجيعه لدعم فلسطين الحرة. تحيا فلسطين 

The highest decision-making body of The Palestine Solidarity Association in Sweden, its General Assembly, wishes to express support and solidarity with our friends, the struggling Palestinian people. In action and words we will continue to engage and mobilise the Swedish people in support of a free Palestine. Long live Palestine!